Какви скъпоценни камъни трябва да носим всеки месец ?

Какви скъпоценни камъни трябва да носим всеки месец ?
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Скъпоценните камъни  са носител на силна енергия и са предпочитани както от жени, така и от мъже. Използват се като украшения на бижута, различни предмети за дома, посуда, с широко приложение в модата при изработката на дрехи, обувки и различни видове аксесоари.

Кой месец, какъв скъпоценен камък е подходящо да се носи, проследиха от yaza. Тенденцията всеки месец да се носи различен скъпоценен камък идва от Полша още през XVI век.

Януари- Най- добре е да започнете годината с диамант. Това е най- скъпият скъпоценен камък, който в древността се е използват като оръжие на труда заради неговата твърдост.

Февруари- Носете гранат. Той е символ на постоянство и вярност. Граната е наречен на семената от нар.

Март- Аметист. Той е символ на спокойствието. Аметистът е наречен на персонаж от гръцката митология.

Април- Изумруд. Този камък е символ на красотата. В древността се е смятал дори за по- скъп от диаманта. Той има успокояващо действие и поради тази причина е бил любим на Римските императори.

Май- Сапфир. Той е подходящ за пролетта, защото варива в цветова гама от синьо- зелено до бледо розово. Вярвало се е, че Земята представлява гигантски сапфир.

Юни- Опал. Това е камъкът на добродетелите, въпреки че назад в годините се е смятал за отровен.

Юли- Перли. Те са отражение на честота и невинност. Станали модерни в началото на XIX век. Като кралските бижута.

Август- Рубин. Червеният камък е на почит в Азиатската култура, считан за свещен камък, който носи щастие и благоденствие на притежателя си.

Септември- Тюркоаз, познат като камък на веселието. Изключително почитан в индийската култура. Вярва се, че носи мир и хармония в семейството.

Октомври- Топаз. Познат е от дълбока древност. Името му произлиза от остров в Черно море. Той има разновидности в множество цветове.

Ноември- Лазурит. Той е много нежен камък, които се драска лесно и може да се разтваря във вода. В Египет и Вавилон са го смятали за божествен.

Декември- Малахит. Той е зелен на цвят и действа успокояващо на нервната система. Името му идва от гръцки, а блясъкът на камъка е стъкловиден.

#месеци #скъпоценни камъни #изумруд #нервна система #Египет #Вавилон #диамант

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"