Винъс и Серина Уилямс се класираха за полуфиналите на Уимбълдън

Винъс и Серина Уилямс се класираха за полуфиналите на Уимбълдън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сестрите Серина и Винъс Уилямс се класираха за полуфиналите на Уимбълдън, след като спечелиха днешните си мачове от 1/4-финалите на женската схема на турнира. Световната номер 1 Серина нямаше проблеми срещу рускинята Анастасия Павлюченкова и я победи с 6-4, 6-4 за малко повече от част игра, за да стигне до 10-ия си полуфинал на свещената трева в Ол Инглънд Клъб.

За място на финала тя ще спори с друга рускиня - Елена Веснина, която имаше нужда от час и 16 минути, за да сломи съпротивата на уморената Доминика Цибулкова. Веснина спечели двубоя с 19-та поставена с 6-2, 6-2, а успокоението за Цибулкова е, че няма да ѝ се наложи да отменя сватбата си, която бе насрочена за неделя, когато е финалът на Уимбълдън.

В другия полуфинал една срещу друга ще се изправят Анжелик Кербер и Винъс Уилямс. Германката победи Симона Халеп в два сета, докато по-голямата от сестрите Уилямс се наложи също в два сета над Ярослав Шведлова - 7-6(5), 6-2. По този начин Серина и Винъс имат нужда от по още една победа, за да се изправят за девети път една срещу друга на финал на турнир от Големия шлем.


#Уимбълдън #полуфинали #Уилямс

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »