Плевнелиев: Трябва да бъдат разследвани харчовете около АЕЦ "Белене"

Плевнелиев: Трябва да бъдат разследвани харчовете около АЕЦ "Белене"
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Росен Плевнелиев ще остане посветен на "демокрацията и европейското развитие на България" и след като напусне президентския пост. Това потвърди самият той в специално интервю за Нова телевизия.

Държавният глава поясни още, че сам е взел решението да не участва в надпревара за втори мандат.

"Сам взех решението да се откажа от битката за втори мандат и се радвам, че съм го взел. Направих го навреме, с чест и достойнство", посочи той. Плевнелиев призна, че дълго време е мислел. По думите му този мандат и до последния ден ще бъде много напрегнат и динамичен.

"Вярвам, че държавата е на прав път, но можем да бъдем много по-решителни в борбата с корупцията", заяви още Росен Плевнелиев пред журналиста Ани Цолова. 

Държавният глава подчерта, че има прогрес в битката за заличаване на някои сиви сектори. По думите ми обаче, сред неразрешените проблеми, свързани с корупцията, оставал този с подкупите в държавната администрация.

"В казуса "КТБ", например, трябва да се тръгне по пътя на парите. Намерете ги, върнете ги, покажете, че този път е по-различно", призова Плевнелиев. Освен да се търсят виновни за фалита на банката, държавният глава настоя да се разследват и харчовете около АЕЦ "Белене".

"Влязох в политиката не заради стола на президента", заяви Плевнелиев. Той обясни, че просто е почувствал, че може да даде нещо на обществото.

"Исках да дам, дадох, и продължавам да давам, ще продължавам да го правя в бъдещето", заяви още държавният глава.

"Пожелавам успех на всяка една от политическите сили", посочи той и изрази притеснение, че все още не са обявени кандидатите.

#Росен Плевнелиев #България #АЕЦ "Белене" #харчове #разследване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници