Бивш македонски зам.-министър арестуван в България

Бивш македонски зам.-министър арестуван в България
Бившият македонски заместник-министър в правителството на Любчо Георгиевски - Зоран Дановски, е бил арестуван в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият македонски заместник-министър в правителството на Любчо Георгиевски - Зоран Дановски, е бил арестуван в България по искане на македонските власти, съобщиха от сдружение „Ратко“.

От сдружението искат Дановски да бъде освободен и да не бъде предаван на властите, защото процесът, който би се водил срещу него в Скопие, би бил политически, предаде БНР.

Това опасение изрази и адвокатът му Стефан Сталев. Дановски е бил разследван от македонските власти и съдът в Щип е взел решение, че повдигнатите обвинения са неоснователни.

Според Перица Аврамов - задграничен ръководител на сдружението „Ратко“, Дановски е с българско самосъзнание и това е опит за саморазправа с него чрез измислени обвинения за отклоняване на пшеница от държавния резерв на Македония.

В последните години според Аврамов има десетки подобни случаи срещу македонски граждани с българско самосъзнание в югозападната ни съседка.

#арест #Македония #Любчо Георгиевски #заместник-министър

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"