Потребители предявяват колективен иск на Топлофикация-София срещу такса "сградна инсталация"

Потребители предявяват колективен иск на Топлофикация-София срещу такса "сградна инсталация"
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Сдружение за правна помощ на потребителите представи заведения срещу Топлофикация-София колективен иск. Става дума за т.нар. такса "сградна инсталация", предаде БНР. Сдружението е пловдивска неправителствена организация, чийто управителен съвет е съставен предимно от юристи.

Преди две години те са завели подобно дело срещу Топлофикация-Пловдив.
Председател на Управителния съвет на Сдружението за правна помощ на потребителите Димитър Деков заяви, че искът е Топлофикация-София да преустанови нелоялната си търговска практика, с която се начислява такса сградна инсталация на потребители, които не желаят и не ползват топлинна енергия за отопление.

На практика тези случаи се отразяват в това, че хората, които не желаят да ползват и са демонтирали своите отоплителни тела в апартаментите си или са ги пломбирали, или са с уреди за разпределение, но не ползват отопление, трябва да плащат за това, каза още Деков.

Също така в исковата молба сме включили и т.нар. сгради, които са с хоризонтална сградна инсталация, т.е. имат топломери преди входа на жилището си и които въпреки всичко продължават да плащат т.нар. такса сградна инсталация. Те също са обхванати от исковата молба, която сме предявили., каза още той.

 

#сдружение #потребители #колективен иск #топлофикация #колективен иск

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"