Волен Сидеров няма да лъска паметници, окончателното му наказание е 2 години удръжки от заплатата

Волен Сидеров няма да лъска паметници, окончателното му наказание е 2 години удръжки от заплатата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският градски съд реши, че окончателното наказание за лидера на "Атака" Волен Сидеров по делата му за хулиганство е удръжка от заплатите му 2 години. Не е ясно какво се случва с присъдата му да чисти паметници 100 часа заради хулиганство пред Народното събрание през 2013 г. 

По петте си дела за хулиганство - три в София и две в страната, лидерът на "Атака" сключи споразумение с прокуратурата. В рамките на месец Волен Сидеров се призна за виновен за нахлуването в НАТФИЗ, за скандала пред клек-шопа на столичната улица "Раковски", за делото на Летище Варна и за скандалите му в Батак и пред парламента и получи наказание от по две години пробация и месечна удръжка на заплатата му за същия период.

Близо два месеца след последното "виновен" за продължилия над две години съдебен процес за хулиганстване на борда на самолета София-Варна и след това на морското летище, Софийската градска прокуратура реши какво общо наказание иска за националиста. То е размерът на пробацията да бъде увеличен на максималния по закон срок от три години заради големия брой присъди за хулиганство.

Това наказание предвижда регулярни срещи с пробационен служител и периодична регистрация по постоянен адрес, както и отнемане на четвърт месечна заплата за същия период.

#Софийски градски съд #присъда #Волен Сидеров #хулиганство #заплата #пробация #ДЕЛА #НАТФИЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"