Шансът ни срещу престъпността е в координираните действия, каза главният секретар на МВР

Шансът ни срещу престъпността е в координираните действия, каза главният секретар на МВР
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма пряка заплаха за България в момента, но службите за сигурност не изключват потенциална възможност за инциденти заради многобройното присъствие на чуждестранни граждани от рискови страни и от страни, които са мишени на терористи. Това каза пред БНТ главният секретар на МВР Георги Костов.

Затова се предприемат всички възможни мерки за осигуряване на безопасност, посочи той.

Днес е професионалният празник на служителите на вътрешното министерство, създадено преди 137 години на този ден. Костов отправи пожелание към работещите в службите на МВР - за здраве и щастие на тях и техните семейства.

7009 са задържаните за нелегално пребиваване в страната за шестте месеца от началото на годината досега, съобщи главният секретар. За същия период на миналата година задържаните са били 10 456 души.

Повече от половината - близо 4080 души, са задържани на излизане от страната. Намалението на имиграционния натеск е с близо 33%, сочи статистиката.

Костов увери, че страната ни има добра комуникация с партньорите от правоприлагащите структури на ЕС. Обменът на информация по думите му е ключов.

"Не можем да изключим потенциалната възможност, тъй като има многобройно присъствие на чуждестранни граждани от рискови страни у нас. Предприемаме всички възможни антитерористични мерки, така че да има по-засилен контрол с цел прихващане на потенциални терористични единици", обясни главният секретар на МВР..

Средата по думите му е специфична, защото и потенциалните цели, и евентуалните извършители са чуждестранни граждани.

 

#главен секретар #МВР #Георги Костов #престъпност #служители #безопасност #семейства

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"