Денят на полицията ще премине с официално и алтернативно честване

Денят на полицията ще премине с официално и алтернативно честване
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

По повод 137-годишнината от създаването на Министерството на вътрешните работи (МВР), ведомството организира днес пред храм-паметника "Александър Невски" демонстрация на специализирана техника, която е на въоръжение в различните му структури.

Преди това от 10 ч. ще се проведе тържествена церемония пред паметника на Незнайния воин с водосвет на знамената и поднасяне на венци в памет на служителите на МВР, загинали при изпълнение на служебния дълг, съобщи пресцентърът на министерството.

Междувременно най-големият полицейски синдикат организира друго честване. "Синдикална федерация на служителите в МВР ще отбележи 137 години от създаването на Министерство на вътрешните работи с две събития – символично откриване на изложба "Партньорство за сигурност" и поднасяне на венци на паметника на Незнайния воин", съобщиха от организацията.

В 12.30 ч. представители синдиката ще разгледат в градинката "Кристал" 28 постамента с авторски фотографии на служители на МВР. Изложбата съдържа богат художествен материал, който представя различните структури в МВР, предоставя информация на гражданите за различните функции и правомощия на служителите в системата и дава съвети на гражданите как да реагират в кризисни ситуации.

 

 

 

#МВР #полиция #празник #синдикат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Ще гласувате ли, ако има нови предсрочни избори