Атентати удариха саудитски джамии, десетки загинали и ранени

Атентати удариха саудитски джамии, десетки загинали и ранени
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пореден самоубийствен атентат за денонощието бе извършен в Саудитска Арабия вчера вечерта.

Съобщава се за взрив до джамия в свещения за мюсюлманите град Медина, намиращ се в западната част на Кралството. Ударена е била "Джамията на Пророка", второто най-свещено място за мюсюлманите след тази в Мека. Мъжът се е самовзривил на паркинг, след като охраната го преценила за подозрителен. Загинали са четирима души, а други петима са били ранени.

Атентатор е извършил самоубийствен терористичен акт и край друга джамия. Очевидци са съобщили за шокиращи сцени след бомбения удар, извършен около 19 часа местно време. В социалните мрежи са се появили и снимки след взривовете.

Две експлозии са отекнали в град Катиф, намиращ се в източната част на страната. В него живеят предимно представители на шиитското малцинство, предаде NBC News.

"Ройтерс" обаче подчертава, че не може да потвърди все още от независим източник дали появилите се снимки и новини за атентат са актуални.

Припомня се, че групировката "Ислямска държава" е отговорна за предишни атентати в Катиф.

Това е трети удар в Кралството за последното денонощие.

Припомняме, че терорист самоубиец загина като задейства взривно устройство близо до американското консулство в саудитския град Джеда.

 

#Саудитска Арабия #атентат #джамии #Рамазан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници