ДСБ сама на избори, ако СДС напусне „Синята коалиция“

ДСБ сама на избори, ако СДС напусне „Синята коалиция“
Димитър Бъчваров (вляво) и Радан Кънев (вдясно) дадоха пресконференция в централата на ДСБ след заседание на Националното ръководство на партията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ДСБ ще се яви самостоятелно на парламентарните избори през 2013 г., ако СДС реши да излезе от „Синята коалиция“, обяви зам.-председателят на тъмносините Радан Кънев.

„Съществуването на една обединена, силна реформаторска десница е много важно за българските граждани. Сигурен съм, че и СДС иска сериозен играч за икономическите предизвикателства на България в българската политика“, каза Радан Кънев, цитиран от БГНЕС.

Зам.-председателят на ДСБ посочи, че са готови да отговорят на тези предизвикателства и на очакванията на избирателите, които подкрепиха „Синята коалиция“.

Радан Кънев подчерта, че от ДСБ имат готовност да се явят на изборите и самостоятелно, защото партията е готова и с икономическата си програма.

Димитър Бъчваров, член на ръководството на ДСБ, пък заяви, че те не виждат фундаментални различия, които „да дават политически обективна основа за едно разпадане на „Синята коалиция“.

„Не можем да разберем отделни хора, които апелират за разпадане, разрушаване на тази коалиция, поради някакви лични свои взаимоотношения или неприязън, или изобщо на някаква личностна основа - това е незряло, това е неадекватно“, каза Димитър Бъчваров.

Лидерът на СДС Мартин Димитров вече заяви, че ще подаде оставка, ако „Синята коалиция“ се разпадне.

По думите на Радан Кънев ДСБ и СДС имат общи възгледи за разрешаването на икономическите проблеми в България.

„Ако на този фон някой персонализира дясната политика и я прави през конкретни имена и си представя политиката като пазарлък за това кой да е лидер на друга партия - е това не е нашият разговор“, коментира Радан Кънев евентуалната оставка на лидера на ДСБ Иван Костов.

Въпреки че в партията не е обсъждана идеята за евентуална коалиция с партията на Меглена Кунева „България на гражданите“, тъмносиният зам.-председател е категоричен, че „няма да се случи такова нещо“.

„Това, което до момента виждам, е пълна липса на идеи по икономическите проблеми. Оригинални фрази с нулево съдържание зад тях“, така той отговори на въпрос дали припознава партията на Кунева като дясна.

#Синята коалиция #Радан Кънев #ДСБ #Иван Костов #СДС #Мартин Димитров #Димитър Бъчваров #Меглена Кунева #„България на гражданите"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"