МВР дължи 29,5 млн. лв. за дрехи на полицаите

МВР дължи 29,5 млн. лв. за дрехи на полицаите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

“Стойността на непредоставеното вещево имущество на униформените служители, изпълняващи служебните си задължения в униформено облекло за периода 2011-2015 г. възлиза на 29 499 089 лв.” Това посочва вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, предаде репортер на БГНЕС.

През миналата година от бюджета на МВР са били отпуснати 5,5 млн., с които са сключени седем договора за доставка на дрехи, обувки, шапки и други. В момента Дирекция “Управление на собствеността и социалните дейности” при МВР провежда процедури за сключване на рамкови споразумения за доставка на униформени облекла, обувки и принадлежности на служителите на МВР на обща стойност 20,7 млн. лв., става ясно още от данните на вътрешния министър.

Предвиденият срок за изпълнение на рамковите споразумения е 24 месеца. Ако те бъдат реализирани, то полицаите ще получат специални зимни костюми на стойност 9,2 млн.лв., строеви облекла за 2,8 млн.лв., летни якета и всесезонни канадки на стойност 2,15 млн.лв., ризи и блузи за почти 1,5 млн.лв., тениски и летни блузи за 2,3 млн.лв., както и боти за 1,3 млн. лв. и за колани и дъждобрани за 1,2 млн. С бюджета на МВР за тази година са утвърдени разходи в размер на 13,147 млн. лв. за вещево имущество на униформения състав.

Още 345 000 лв. са отпуснати допълнително с Постановление на правителството от март месец 2016 г., допълва Румяна Бъчварова.

От информацията става ясно, че МВР има амбициите да сключи рамкови споразумения и за доставка на тактически и камуфлажни костюми, обувки, шапки и други, на обща стойност над 5,7 млн.лв., като срокът за изпълнение ще е 36 месеца. Сключването на договорите обаче ще е възможно само при наличието на осигурен финансов ресурс.

#МВР #полицаи #дрехи #обувки #имущество #Румяна Бъчварова #правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »