Работниците от ОЦК се пренесоха в палатков лагер

Работниците от ОЦК се пренесоха в палатков лагер
През първия ден от стартирането на подписката 1750 души се подписаха в подкрепа на исканията на металурзите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестите на работниците и служителите от ОЦК Кърждали продължават с подписка и палатков лагер, съобщиха от пресцентъра на синдиката КНСБ.

На палатковия лагер, изграден до паметника на Васил Левски в града, в понеделник от 9:00 ч. до 18:00 ч. втори ден продължава подписката в подкрепа на исканията на протестиращите металоработници.

„В резултат на проведената среща между ръководството на КНСБ и представители на Министерство на икономиката, енергетиката и туризма и на оптимистичните прогнози на министър Делян Добрев за бъдещето на комбината в края на работния ден в петък, 11 май, работниците от непрекъснатото производство в завода си изтеглиха молбите за напускане“, се казва в съобщението на синдиката.

Решението на инициативния комитет и на синдикалното ръководство в дружеството е да изчакат още една седмица преговарящите, като в същото време да продължи събирането на подписи на палатковия лагер.

През първия ден от стартирането на подписката 1750 души се подписаха в подкрепа на исканията на металурзите.

#синдикат #КНСБ #Кърджали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Промишленост
Последно от Промишленост

Всички новини от Промишленост »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници