Предимно слънчево и топло, следобед с валежи и гръмотевици

Предимно слънчево и топло, следобед с валежи и гръмотевици
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

 В сутрешните часове над източните райони от страната ще има по-значителна облачност, която бързо ще намалее и над страната ще бъде предимно слънчево. Около и след обяд отново ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми.

В Източна България ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат между 29° и 34°, в София около 29°, съобщиха от НИМХ. Над планините ще преобладава слънчево време, около и след обяд с развитие на купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 23°, на 2000 метра около 16°. По Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има по-значителна облачност, а в следобедните купеста, но ще остане почти без валеж. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат около 28°-29°. Температурата на морската вода е 25° - 26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

 

#валежи #Черноморие #слънчево време

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »