Пътят Рудозем - Смилян или поредното строително недоразумение в България

Пътят Рудозем - Смилян или поредното строително недоразумение в България
Снимка: под лиценза на creative commons
A A+ A++ A

За съжаление в България напоследък все по-често ни се случва да ставаме свидетели на некачествено строителство. Поводът за тези редове не е по-различен. Става въпрос за пътя Рудозем - Смилян, който се изпълнява от "Пътища Пловдив" АД съвместно с "Агромах" ЕООД.

Според запознати срокът за ипълнение на строителния обект е до 1 август т.г., а след кратката ни разходка днес останахме изумени от това на какво са способни двете фирми (в лошия смисъл на думата, за жалост).

Като започнем от пробилите асфалта треви и храстчета, през кривите тротоари, бордюри и велоалея, пропадналия асфалт и кръпките, разрушените габиони, които са напълнени с баластра вместо с камъни и т.н.

Да, за жалост сме свидетели на още едно изключително некачествено изпълнение... всъщност... изключително некачествено е комплимент за това, което в момента изглежда пътят Рудозем - Смилян. А той изглежда така, като че ли е правен за да издържи 2 месеца и вече срокът му на годност е изтекъл.

И тъй като все още пътят не е открит официално, ние няма да наречем изпълнителите на обекта некадърници или пък да ги обвиним в това, че само са прибрали парите, а качеството е под всякаква критика, въпреки че трябва да стане чудо, за да може изпълнителите да коригират всичките неизправности в срок. Но да видим, България е необикновена страна и знае ли човек... това строително недоразумение може пък наистина да се превърне в нормален път... така, като по чудо, защото сме в България...

 

#път #Рудозем #Смолян #пътища #тротоари #обект

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници