Елизабет Втора откри новата сесия на шотландския парламент

Елизабет Втора откри новата сесия на шотландския парламент
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Британската кралица Елизабет Втора днес откри новата сесия на шотландския парламент, предаде БТА. В краткото си слово в Единбург тя призова депутатите и в бъдеще да работят плодотворно за благото на жителите в региона, като едновременно запазят спокойствие в условията на постоянно променящия се свят.

"Живеем и работим при все по-сложни условия в света, изискващи от нас непрекъснато нови усилия там, където събитията и промените се случват с удивителна скорост", каза Елизабет Втора. "Безусловно не е никак лесно в сегашните времена да останем спокойни и разсъдителни", добави тя.

Кралицата призова парламентаристите безпристрастно и подробно да проучат предизвикателствата и възможностите, които днес стоят пред Шотландия, за да бъдат решенията им както и досега изключително в полза на хората от региона.

На референдума във Великобритания за членството й в ЕС евроскептиците победиха, но 62% от шотландците се изказаха за оставане в съюза. Шотландският премиер Никола Стърджън заяви, че има голяма вероятност да бъде свикан втори референдум за независимост на Шотландия, която не желае да излезе от ЕС.

#Кралица Елизабет Втора #Шотландия #Парламент #Великобритания #референдум #евроскептици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"