Дъждът прекъсна мача на Григор Димитров при равенство в сетовете

Дъждът прекъсна мача на Григор Димитров при равенство в сетовете
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дъжд прекъсна мача между Григор Димитров и Стив Джонсън при равенство след първите два сета. И двете части преминаха през тайбрек - българският тенисист спечели първия с 8:6, но загуби втория с 3:7.

Двубоят им от третия кръг на "Уимбълдън" започна в петък, но беше прекъснат заради дъжд след изиграването на седем гейма. След тях американецът водеше с 4:3 и имаше пробив аванс.

Метеорологичните условия не позволиха изиграването на срещата по програма и двамата трябваше да се върнат на корта днес в 13.00 часа.

При подновяването на играта Димитров стигна до точка за връщане на пробив, но Джонсън се спаси и измъкна подаването си, за да поведе с 5:3.

Българският тенисист обаче играеше по-добре, спечели сервис гейма си на нула за 4:5, след което стигна до още три шанса да пробие. Той се възползва от втората и не позволи на американеца да приключи сета при свой сервис.

Полуфиналистът от 2014 г. увеличи серията си до три поредни гейма и успя да поведе в геймовете - 6:5. Джонсън все пак успя да се добере до тайбрек.

В него резултатът се движеше точка за точка. Американецът пръв стигна до сетбол при 6:5, но българинът се спаси и на свой ред стигна до шанс за приключване на първата част при 7:6. Хасковлията успя да го реализира, след като принуди съперника си да сгреши.

Във втория сет двамата сервираха много стабилно и позволиха да се стигне само до една възможност за пробив. Тя се откри пред Димитров в петия гейм, но Джонсън се спаси.

Както и преди година в сблъсъка между двамата от втория кръг на "Уимбълдън", се стигна до втори пореден тайбрек. През 2015 г. Димитров спечели и двата дълги гейма, но този път Джонсън игра доста по-солидно от българина във втория и го спечели категорично със 7:3.

#Григор Димитров #Уимбълдън #сет #дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"