Край на заложническата драма в Бангладеш, 6-ма убити ислямисти и 13 освободени заложници

Край на заложническата драма в Бангладеш, 6-ма убити ислямисти и 13 освободени заложници
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Силите за сигурност на Бангладеш сложиха край на заложническата драма в ресторанта в дипломатическия квартал на столицата Дака, атакуван снощи от ислямисти терористи, съобщиха от армията на Бангладеш, цитирани от световните осведомителни агенции.

Операцията на силите за сигурност започна в 8 ч. местно време, като са били ликвидирани 6-ма нападатели, а 13 заложници са били освободени. Сред освободените има 9-има граждани на Бангладеш и четирима чужденци. От тях двама са граждани на Шри Ланка, един на Япония, а четвъртият засега не е известно.

Има арестувани нападатели, както и жертви сред заложниците, но засега не се уточняват подробности.

В началото на операцията по освобождаване на заложниците в ресторанта са отекнали две мощни експлозии. Последвала е ожесточена стрелба. Съобщава се за двама убити полицаи.

Терористичната групировка ДАЕШ ("Ислямска държава") пое отговорност за атаката. Джихадистите твърдят, че са убили 24 души и са ранили 40, в това число и чужденци. Независим източник засега не потвърждава тези данни.

В ресторанта между 8 и 10 ислямисти държаха в плен около 10 часа десетки хора, сред които и чужденци.

Противоречиви са данните за броя на заложниците. Някои агенции съобщават за 35 заложници, от които 20 чужденци, други - за около 20 заложници, сред които чужденци.

Предполага се, че сред чужденците има граждани на Италия, Япония, Аржентина, Шри Ланка и Индия. Заведението е било посещавано от дипломати и чужденци.

#Бангладеш #заложници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »