ФБР ще гарантира безпристрастност в разследването на имейлите на Хилари Клинтън

ФБР ще гарантира безпристрастност в разследването на имейлите на Хилари Клинтън
БГНЕС
A A+ A++ A

Адвокати от кариерата и агенти на ФБР ще отправят препоръки към главния прокурор на САЩ Лорета Линч по случая с използването на личен имейл сървър от бившият държавен секретар Хилари Клинтън. Линч заяви, че ще приеме препоръките, съобщи официално лице от Департамента по правосъдие.

Решението се появи след като главният прокурор бе критикувана в публичното пространство за импровизирана си среща със съпруга на Хилъри Клинтън – бившият президент Бил Клинтън. Спонтанна среща между двамата бе описана като неуместна както от демократи, така и от републиканци. Линч заяви, че тя и бившият президент не са дискутирали въпросния случай. Републикански законодатели настояха заради срещата разследването да бъде поето от  специален прокурор, предава БНР.

Темата се обвързва все повече с политиката във време, в което Хилари Клинтън се приготвя да приеме номинацията на демократите за президент. Самата Клинтън заяви, че е 100 процента уверена, че няма от какво да се притеснява от криминалното разследване на имейлите й в Държавния департамент.

"Ню Йорк Таймс" пояснява, че с решението на главният прокурор Лорета Линч да не оспорва заключенията на разследващите се премахва възможността мнението на политически назначено лице да вземе превес. Изданието допълва, че към подобна стъпка се е работило от няколко месеца.

#Лорета Линч #ФБР #Клинтън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »