Светъл пример: Унгария праща в затвора 10 мигранти, преминали нелегално границата

Светъл пример: Унгария праща в затвора 10 мигранти, преминали нелегално границата
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Унгарският съд осъди 10 мигранти за нелегално пресичане на границите при бунт през септември 2015 г., след като Унгария издигна телена ограда, за да затвори границата си със Сърбия. Те са получили между една и три години затвор, съобщава „Ройтерс”.

Това е първият случай, стигнал до съда по силата на закон, приет дни преди инцидента. Съгласно текстовете нелегалното преминаване на границите като част от тълпа се наказва с между една и пет години затвор.

Почти половината от над 1 млн. мигранти, повечето бягащи от конфликтите в Близкия изток, които нахлуха в Европа миналата година, минаха през Унгария. Това често предизвикваше хаос по границите по протежение на основните миграционни маршрути.

Прокурорите в Чонград обвинили двама румънци за трафик на хора. На един от тях е повдигнато обвинение и опит за убийство и прекомерна жестокост за опит да трафикира най-малко 106 мигранти от Унгария до Австрия с камион миналия юни.

Камионът бе изоставен в лятната жега и мигрантите успяха да избягат от задушното превозно средство, след като отвориха със сила вратите.

Повечето от сирийските обвиняеми, осъдени в Сегед, административен център на Чонград, били част от тълпа, която навлязла в Унгария на 16 септември. Тогава стотици мигранти със сила отворили граничната порта. Полицията отговори с водни оръдия и сълзотворен газ.

 

 

#Унгария #мигранти #съд #граница #закон #инцидент #затвор #трафик на хора #обвинение #убийство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници