Тихомир Безлов: Присъдите на Галеви трябва да се утежнят

Тихомир Безлов: Присъдите на Галеви трябва да се утежнят
Знаем каква е ситуацията в българските затвори, много често различни криминални лидери продължават да ръководят бизнеса си оттам, обясни Тихомир Безлов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изчезването на Братя Галеви най-вероятно ще бъде отразено в юлския доклад на Европейската комисия, смята Тихомир Безлов, старши анализатор от Центъра за изследване на демокрацията.

Тихомир Безлов подчерта, че изчезването на осъдени лица не се случва за първи път и отразяването в доклада би довело до вземане на мерки срещу тези пропуски в системата.

„Изчезването на „братята“ е проблем за цялата система. В случая има и парадокси“, сподели анализаторът пред радио „Фокус“.

По думите му Братя Галеви са избрали по-трудния път.

„Ако бяха следвали решението на съда, щяха да бъдат в една доста по-благоприятна ситуация, в общежития, практически на няколко минути от дома си. А сега ще бъдат в една трудна ситуация – да бягат, да се крият, нещо, което е много скъпо, което изисква напрежение и усилия“, допълни Тихомир Безлов.

Той е категоричен, че трябва да има форми за утежняване на присъдата на Братя Галеви.

„Знаем каква е ситуацията в българските затвори, много често различни криминални лидери продължават да ръководят бизнеса си оттам“, обясни Тихомир Безлов.

Държавата има какво да предприеме срещу подобно поведение и въпрос на качествена експертиза е да бъдат направени ефективни законови промени, уточни Тихомир Безлов.

По думите му след този случай влиянието на братя Галеви ще намалее в районите, в които хората се страхуват от тях, и това е един от положителните ефекти.

Пламен Галев и Ангел Христов, по-известни като Братя Галеви, бяха обявени за национално издирване миналата сряда.

След като ефективните им присъди за рекет и изнудване от по 4 и 5 г. в затворническо общежитие влязоха в сила, двамата се укриха.

По-късно пуснаха съобщение в „Туитър“ до министър Цветан Цветанов, че няма да се предадат.

#Тихомир Безлов #братя Галеви #Ангел Христов #Пламен Галев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино