Служителите на затворите готови за протест

Служителите на затворите готови за протест
Служителите на затворите обявиха протестна готовност през ноември 2011 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

На 17 май служителите в затворите в България решават дали да протестират.

На заседанието на Управителния съвет на синдиката в четвъртък евентуалният протест ще бъде единствена гледна точка от дневния ред, съобщават от синдиката.

На събранието ще бъде определена датата, мястото и формата на протеста.

Междувременно в писмо до вицепремиера и министър на финансите Симеон Дянков и министъра на правосъдието Диана Ковачева синдикалистите поискаха корекция в бюджета на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ и набелязване на мерки за предоставяне на допълнителни средства от централния бюджет за 2012 г. за финансово обезпечаване дейностите по изпълнение на наказанието лишаване от свобода, както и за актуализиране на социални плащания на служителите по Закона за МВР, за което са водени преговори в Съвета за социално партньорство към Министерство на правосъдието.

В позицията си по проблемите в затворите и следствените арести от Синдиката на служителите на затворите уточняват, че ако не бъде проведена среща до дни между министрите или резултатите не удовлетворяват синдиката, ще бъдат предприети конкретни действия за защита на исканията на служителите с оглед обявената в средата на ноември 2011 г. протестна готовност.

#затвор #синдикат #Закон за МВР #Министерство на правосъдието #Симеон Дянков #Диана Ковачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници