Европол: Мигрантските потоци се променят

Европол: Мигрантските потоци се променят
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Европейска полицейска служба (Европол) е получила разузнавателни данни, които показват променящи се тенденции в трафика на мигранти, съобщава гръцкото електронно издание Ekathimerini. 

През последните шест месеца е събрана информация за близо седем хиляди предполагаеми трафиканти на мигранти, повечето от които са мъже на средна възраст от 35 г. Данните показват спад на трафикантите от Сирия, Ирак и магребските държави, и увеличаването на броя на тези, които са от Пакистан и Субсахарска Африка. 

Европол докладва и за увеличаването на цените за превеждане към Европа. Досега мигрантите плащаха между две и пет хиляди евро, за да бъдат транспортирани до финалната точка на желаната от тях дестинация. Сега обаче мигрантите плащат по три хиляди евро, само за да достигнат входна точка на ЕС. 

Една от причините за поскъпването на тарифата е свързана с времетраенето на пътуването, което към настоящия момент може да отнеме до месеци, обобщават от Европол. Съгласно наличната информация за 2016 г. 5 % от мигрантите споделят, че е трябвало да работят здраво, за да могат да се отплатят на трафикантите си. 

#Европол #мигранти #ЕС #евро #трафиканти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници