4,4 млн. лева струват специализираните полицейски акции за първите пет месеца на годината

4,4 млн. лева струват специализираните полицейски акции за първите пет месеца на годината
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Над 4,4 млн. лв. от бюджета на МВР отиват за покриване на разходите по провеждането на специализирани полицейски операции за първите пет месеца на 2016 г. Това стана ясно от думите на вицепремиера и вътрешен министър Румяна Бъчварова. За периода януари-май т.г. са проведени общо 21 специализирани полицейски операции.

Провеждането на 11 СПО е разпоредил главният секретар на МВР, а директорът на Главна дирекция “Национална полиция” - на 9. Вътрешният министър е разпоредил провеждането на една целогодишна специализирана полицейска операция, която се отнася до командироването на служители за охрана на българо-турската и част от българо-гръцката граници.

Средствата от над 4,4 млн. са отишли за покриване на трудовите възнаграждения, осигурителни и здравноосигурителни вноски, извънреден труд и материално-технически разходи. Служителите, които са участвали в СПО са положили 404 519 часа извънреден труд, на стойност 1 112 535 лв.

За командировки на полицейските служители са изплатени още 1,8 млн.лв. А транспортните разходи и горивото са на стойност 740 207 лв. От данните изнесени от Бъчварова не става ясно дали в тези разходи влизат и средствата, които МВР отделя за да плаща командировъчните на полицаите от вътрешността на страната, които са изпратени да пазят държавната граница от засиления мигрантски натиск.

#бюджет #МВР #Румяна Бъчварова #командировки #разходи #гориво

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"