Зловещо: Намериха части от човешко тяло до строяща се волейболна арена за Олимпиадата в Рио

Зловещо: Намериха части от човешко тяло до строяща се волейболна арена за Олимпиадата в Рио
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Към притеснението за незавършените спортни обекти, към които очевидно спада и игрището за плажен волейбол, бе прибавен и шокът от намерените до него човешки останки. Снимка БГНЕС

Поредно доказателство, че Олимпиадата в Рио де Жанейро може и да не мине много гладко, се появи на световноизвестния плаж Копакабана, където бяха намерени части от човешко тяло по-малко от 5 седмици преди откриването. Притеснителното е, че те са открити на метри от все още строящото се съоръжение, което трябва да приеме надпреварата по плажен волейбол.

Полицията в града потвърди, че на плажа е имало „един крак и няколко други човешки части”. Районът около зловещото откритие бе отцепен мигновено, но за пореден път повдигна въпроса за престъпността в града.

От няколко дни в Рио се водят престрелки между наркотрафиканти и полицаи, след като наркобаронът Никола Лабре Перейра успя да избяга от болницата в града, която ще обслужва туристите по време на олимпиадата. Той остави след себе си един мъртъв пациент и ранени медицинска сестра и охранител.

Междувременно не спира да се повдига въпросът и за това, че доста от обектите за игрите все още не са готови, докато за Олимпиадата в Лондон над 90 на сто от съоръженията бяха завършени година преди събитието.

Британският „Дейли мейл” излезе с обширен материал по случая, в който се обяснява, че някои спортни зали като плувния басейн, залата за колоездене, игрището за волейбол и други изостават значително от графика, замърсяването на водата в езерото, където ще са състезанията по гребане, кану-каяк и плувния маратон е доста над допустимото, а като капак и полицията започна протести, тъй като служителите й не са получавали пари от много време.

#Рио де Жанейро #Олимпиада #волейбол #Арена #човешки кости #Копакабана

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници