ДСБ пита Борисов за „Нощни вълци”

ДСБ пита Борисов за „Нощни вълци”
БГНЕС
A A+ A++ A

Народните представители от ДСБ Радан Кънев, Атанас Атанасов и Борис Станимиров внесоха питане до министър председателя Бойко Борисов, относно обявената програма за посещение и мото поход на руската рокерска група „Нощни вълци” на територията на България, съобщиха от партийния център.

Близостта на тази група с руския президент Владимир Путин е широко известна. Формалната и основна цел по време на пътуването на въпросната група - обединение на славянския свят, предизвика разнопосочни реакции и в българското общество. В тази връзка, на 30. 06. 2016 г. в района на град Бургас, вече е на лице сблъсък между група протестиращи срещу посещението на „Нощните вълци” и на паравоенна организация.

По информация на медиите, двама от протестиращите срещу „Нощните вълци”, са отведени от полицията и ще бъдат съдени, по бързата процедура, за хулиганство. В същото време представители на пара-военните организации, които са агресивната страна в конфликта не са задържани.

Има ли различно отношение от страна на МВР към участващите в този инцидент в случая, питат от ДСБ.

Неприемливо е хора с маскирани лица и камуфлажни униформи, с нашивки с българското знаме и надпис - „Народна република България“, да бъдат агресивни и да защитават, практически чужди политически интереси.

В тази връзка народните представители отправят към премиера следното питане: Каква е общата политика на правителството, чрез неговите органи в лицето на МВР и ДАНС за опазване на обществения ред чрез контрол и наблюдение над групи с паравоенно поведение.



#"Нощните вълци" #ДСБ #Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »