БДЖ осигурява за летния сезон уикенд влакове до Солун

БДЖ осигурява за летния сезон уикенд влакове до Солун
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До края на летния сезон между София и Солун ще пътуват два сезонни международни влака, съобщава БДЖ. Влакът от София ще се движи всеки петък до 2-и септември, а в обратната посока от Солун за София ще пътува в неделните дни до 4-и септември.

Компанията "БДЖ - Пътнически превози" предлага специална оферта за пътуване от София до втория най-голям град в Гърция - 32,86 лв. за еднопосочен билет, 2-ра класа. Допълнително се заплащат запазено място – 1,96 лв. или кушет място – 18,38 лв.

Валидността на закупените билети за пътуване в една посока е 15 дни, а при двупосочен билет - един месец, уточняват от там. 

В тези влакове се допускат и пътници с билети InterRail, Eurail, BalkanFlexipass, като изискването е допълнително да се заплащат резервации за седящо място или кушет. Притежателите на тези билети имат възможност да ползват и фериботните връзки между Гърция и Италия.

БДЖ предлага билети за отиване и връщане на по-ниски цени по офертата City Star за малки групи от 1 до 5 човека. За студенти има специално намаление. Отстъпки ползват и деца от 4 до 12 години, както и групи над 6 пътника.

Влакът от София за Солун ще пътува в състав с директни вагони от редовния международен влак от Букурещ за София, който заминава от румънската столица в 12.50 ч. и пристига на Централна гара София в 22.25 ч. От София композицията ще тръгва в 23.55 ч. и ще пристига в Солун събота сутрин в 6.30 ч.

В неделя влакът ще заминава вечерта от Солун в 23.10 ч. и ще пристига понеделник на Централна гара София в 6.15 ч. От София директните вагони за Букурещ ще пътуват с редовния международен влак, който тръгва в 8.00 ч. и пристига в 17.24 ч.

#БДЖ #уикенд #влакове #билети #Солун #Букурещ #Централна гара София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"