Провал с електронната система за таксуване в транспорта в Пловдив, фирмата- изпълнител уволни екипа си

Провал с електронната система за таксуване в транспорта в Пловдив, фирмата- изпълнител уволни екипа си
БГНЕС
A A+ A++ A

Испанската фирма "Индра", заета с въвеждането на електронната система за таксуване в градския транспорт в Пловдив, уволни екипа, пряко зает с това, предаде БГНЕС.

На 1 април електронната система трябваше да заработи, по спирките табла да съобщават за автобусите, вътре хората да могат да се таксуват сами с предплатени карти или да си купуват билети - на практика нищо от това не се случи. Кондуктори продължават да събират по левче от пътниците и да проверяват карти, а на таблата по спирките нищо не пише. Единственото, което внася известна доза веселие в иначе мрачната картина на несбъднатите очаквания, е тотално объркания словоред и ударения на компютърно синтезиран глас, който съобщава имената на спирките в автобусите.

Днес стана ясно, че испанците отчитат провала си и сменят изцяло екипа си в Пловдив. До края на деня представители на фирмата трябва да кажат на среща в общината кога конкретно ще заработи електронното таксуване, което излиза около 20 млн. лева.

Проблемът бил софтуерен, твърдят специалисти, в началото на май се говореше за повреда в сървъра, но толкова време тя така и не е отстранена.






 

#електронно таксуване #Пловдив #транспорт

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"