МВФ: Брекзит може да се окаже опасен за икономическата стабилност на Великобритания

МВФ: Брекзит може да се окаже опасен за икономическата стабилност на Великобритания
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Експертите от МВФ твърдят, че очакваното излизане на Великобритания от ЕС може да доведе до понижаване на икономическите перспективи за Германия, предаде Deutsche Welle.

„Великобритания е важен икономически партньор за Германия и изменянето на икономическите отношения между най-големите икономики на Европа и втория ѝ по големина член няма как да бъдат незабележими“, заяви председателят на мисията на МВФ в Германия Енрику Детрагиаш. Според главния икономист на банка „Байерн ЛБ“ Юрген Михелс неопределеността, свързана с Брекзит ще струва загуба за икономическия ръст на страната от 0,2% за тази година и на 0,5 за следващата. 

Според прогнозите на МВФ ръстът на БВП на Германия тази година ще бъде 1,7% а през 2017 г- 1,5%. От там отбелязаха, че прогнозата не е отчитала икономическите последствия от Брекзит. „Мислим да преразгледаме прогнозите в посока на понижаване“, заяви Детрагиаш. Той добави, че новата прогноза ва МВФ ще бъде публикувана в средата на юли в рамките на обзора на състоянието на световната икономика. 

#Великобритания #ЕС #Европа #МВФ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"