Бойко Борисов щял да решава кой да е треньор на волейболистите

Бойко Борисов щял да решава кой да е треньор на волейболистите
Борисов трябвало да реши дали Радостин Стойчев да остане начело на националния отбор по волейбол. Снимка: offnews.offroad-bulgaria.com
A A+ A++ A

Премиерът Борисов ще има крайната дума и ще реши дали Радостин Стойчев да остане начело на националния отбор по волейбол

Снощи "трикольорите" загубиха с 1:3 гейма от Германия и не успяха да се класират на финала на олимпийската квалификация за виза за Игрите в Лондон в зала "Арена Армеец".

Заради поражението започна да се коментира смяната на селекционера Стойчев със Силвано Пранди.

Бившият национал и сегашен член на Управителния съвет на волейболната ни федерация Борислав Кьосев заяви, че решението дали наставникът на "Тренто" ще остане начело и на мъжкия национален отбор, или ще бъде сменен, ще дойде от най-високо ниво.

"Да, определено в отбора има вътрешни проблеми. Вчера имахме сбирка в полунощ, след загубата от Германия. Да, взехме някои решения. Но крайното ще бъде на големите началници. От министър-председателя Бойко Борисов и Свилен Нейков ще зависи дали ще остане Радостин Стойчев начело на отбора. Тяхната дума ще е последна," каза Кьосев, цитиран от електронното издание bgvolleyball.

В събота вечерта членът на УС на българската федерация по волейбол Любо Ганев заяви, че Радостин Стойчев по всяка вероятност ще бъде освободен от поста национален селекционер, след като България не успя да спечели квота за Лондон 2012 от квалификацията в София.

"Твърде малък е шансът Радостин Стойчев да води България на допълнителната олимпийска квалифиакция. Ръководството на федерацията обсъждаше случилото се досега. Много сме огорчени. Стойчев е човекът, който сгреши в мача с Германия", заяви Ганев пред "Гонг".

"Трябва да има промени. Радо Стойчев не успя да мотивира тези момчета. Начело трябва да бъде човек, който не само добре познава играчите, но и ги мотивира. Един такъв е Силвано Пранди. Още не е разговаряно с него, но защо той да не се върне като треньор?!", запита Ганев.

#Кьосев #волейбол #Радостин Стойчев #треньор #Бойко Борисов #премиер на България #Свилен Нейков #министър на спорта #Лондон 2012

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"