Стивън Хокинг: Изкуственият интелект да се създава по нормите за етика и сигурност

Стивън Хокинг: Изкуственият интелект да се създава по нормите за етика и сигурност
БГНЕС
A A+ A++ A

Изкуственият интелект трябва да се разработва при спазване на изискванията за етика и мерки за сигурност, смята знаменитият астрофизик Стивън Хокинг. По думите му това се налага, защото излязлата изпод контрола машина трудно ще бъде озаптена.

В интервю за легендарния журналист Лари Кинг, чиято програма се излъчва на RT America, Хокинг призна, че не възприема развитието на изкуствения интелект като нещо, което непременно води към нещо по-добро. “Когато машините достигнат критичен етап, при които ще могат да еволюират самостоятелно, няма да може да се предвиди доколко техните цели ще съвпаднат с нашите“, каза ученията. Хокинг добави, че изкуственият интелект ще може да се развива по-бързо от човешкия разум, предава РИА-Новости.

"Полезният изкуствен интелект би могъл да съществува с хората и да увеличава нашите възможности. Но изкуственият интелект, излязъл изпод контрол, трудно може да бъде спрян. При разработването на изкуствения интелект трябва да се осигуриш спазването на изискванията за етика и мерки за сигурност“, отбеляза Хокинг.

#изкуствен интелект #етика #сигурност

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »