Паметникът на Бузлуджа попадна в холивудска продукция с Джейсън Стейтъм и Джесика Алба

Паметникът на Бузлуджа попадна в холивудска продукция с Джейсън Стейтъм и Джесика Алба
Фейсбук
A A+ A++ A

Изоставеният дом-паметник на БКП на връх Бузлуджа е част от декора на холивудския екшън "Механикът: Възкресение" с Джесика Алба и Джейсън Стейтъм, съобщават медиите.

Чинията, както галено наричат паметника някои, е в ролята на хеликоптерна площадка и с помощта на визуални ефекти е преместена на морския бряг. Тя се вижда само за секунда в трейлъра на филма, но "Връх Бузлуджа" - една от многото инициативи за спасяването на монумента във фейсбук, споделя повече кадри.

 


С "космическата" архитектура и запуснатия си вид комунистическият паметник е чест декор за фотосесии и музикални клипове и има много почитатели у нас и в чужбина. В началото на 2016 г. обаче за пореден път бе затворен, тъй като се руши и е опасен.

През последните месеци правителството флиртува с идеята той да бъде превърнат в официален туристически обект. Предстои областният управител на Стара Загора да се срещне с представители на Българската социалистическа партия, за да разбере има ли намерение тя да стопанисва монумента. Инициирана е и процедура за обявяването му за културна ценност.

#трейлър #хеликоптер #Холивуд #филм #Джесика Алба #Джейсън Стейтъм #Бузлуджа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"