Игра на нерви между САЩ и Русия заради военни кораби

Игра на нерви между САЩ и Русия заради военни кораби
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Американският ескадрен миноносец „Грейвли“ е приближил опасно на 17 юни руската фрегата „Ярослав Мъдри“, като е нарушил международни правила и двустранни споразумения, съобщи пресслужбата на руското министерство на отбраната, цитирана от ТАСС.

„На 17 юни в Източно Средиземно море американският ескадрен миноносец с управляеми ракети „Грейвли“ е допуснал опасно приближаване до руски боен кораб на разстояние 60-70 метра по левия борд и е пресякъл курса на фрегатата „Ярослав Мъдри“ на опасна дистанция от 180 м. Руският кораб е плавал в международни води, следвал е постоянен курс, плавал е с постоянна скорост и не е предприемал никакви опасни маневри към американския кораб“, заяви руското министерство на отбраната.

На свой ред Пентагонът обаче върна обвинението. Според ведомството руският кораб е бил този, който се е доближил опасно близо до американския и е действал по небезопасен и непрофесионален начин. „Грейвли“ е част от групата, съпровождаща самолетоносача „Труман“, чиито самолети нанасят удари по ислямистки цели в Сирия и Ирак.

 

#миноносец #фрегата #самолетоносач #Сирия #Ирак #Средиземно море #Пентагон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници