Путин и Ердоган ще разговарят днес за нормализиране на отношенията

Путин и Ердоган ще разговарят днес за нормализиране на отношенията
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Президентите на Русия и Турция – Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган – ще разговарят днес по телефона след последните събития между двете страни за нормализиране на отношенията, съобщи агенция ТАСС.

Дмитрий Песков, говорителят на Кремъл, каза, че иницитивата идва от руска страна.

Разговорът е предвиден някъде около обяд, добави той и избегна да отговори на въпрос дали Путин е изпратил писмо в отговор на писмото, с което Ердоган се извини на семейството на загиналия през ноември руски пилот при свалянето на боен самолет.

Песков предупреди да няма свръхочаквания, защото "беше направена много важна крачка, но със сигурност ще се правят още много, за да се сближим и нещата няма да се нормализират за няколко дни".

Новината за писмото на Ердоган е била посрещната с ликуване в съюза на руската туристическа индустрия, сподели говорителката на сдружението в понеделник. Във вторник министерството на културата и туризма в Турция съобщи, че през май руските гости са били едва 41 000, което на годишна база е намаление от почтни 92%.

През миналата година по това време по турските курорти и забележителности е имало 501 000 руснаци, а през 2014 г. броят им през май е бил още по-голям – 695 000.

Сега руснаците са едва 1.65% от туристите в Турция, а преди година делът им надхвърляше 13% и наближаваше 18% през 2014 г.

От началото на годината руските туристи в страната са общо 138 000, или с 83% по-малко от миналата година.

#Реджеп Ердоган #Владимир Путин #Дмитрий Песков #говорител #Кремъл #разговор #телефон #инициатива #туристи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"