Служители на спецотряд ''Кобра" ще се срещнат с психолог

Служители на спецотряд ''Кобра" ще се срещнат с психолог
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Всички служители на отряд „Кобра” ще се срещнат с психолог, защото по време на преследването и престрелката в София вчера е имало опасност за живота им. Днес те трябва да преминат през събеседване.

При екшъна, който се разигра в столицата, един мъж беше убит, а друг задържан. Задържаният остава в ареста, а случаят е поет от Софийска градска прокуратура.

Историята започва в 14 ч. в кв. „Надежда”. На бул. „Ломско шосе” двама въоръжени нахлуват в заложна къща. Те са наблюдавани от полицията по предварително подаден сигнал. Екипите от „Кобра” са по следите на престъпниците в продължение на час.

Около 15 ч. ги настигат в кв. „Красна поляна”, където двамата маскирани предизвикват катастрофа и успяват да избутат четири автомобила на полицията и два на случайни граждани. Престрелка се развихря пред блоковете пред очите на всички минувачи.

Стрелба има и във вътрешността на квартала, до бл. 29. Един от бандитите Христо Георгиев, известен като Ицо Полицая, умира от раните си.

„Беше много страшно, полицаите гонеха някой, чуха се четири изстрела, след което разбрахме, че е починал крадецът”, сподели свидетелката на случката Маги Сиркова.

Тя каза, че се е притеснила за децата си, които са били в градината, която е до строежа, където е открит втория човек. Жената се е обадила на госпожите в детската градина да не изкарват децата, защото е опасно.

Ицо Полицая е известен крадец, който се занимава главно с въоръжени грабежи. В близките години той и Росен Кирилов, известен като Човката, са задържани няколко пъти за опасни въоръжени грабежи – единият във Враца, а другият в Челопечене.

#психолог #служители #Кобра #Христо Георгиев #Челопечене #Враца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"