Финансовият министър на Великобритания: Ще вдигаме данъци и ще режем разходи

Финансовият министър на Великобритания: Ще вдигаме данъци и ще режем разходи
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания ще трябва да вдигне данъците и да ореже разходите, за да се справи с икономическото предизвикателство на Брекзит, заяви финансовият министър Джордж Озбърн, цитиран от агенция "Ройтерс".

"Ще трябва да гарантираме финансова сигурност на хората, ще трябва да покажем, че правителството може да се справи със средствата си", каза той пред Би Би Си. На въпрос дали това означава, че данъците ще бъдат повишени, а разходите – намалени, Озбърн отвърна "Категорично да".

Озбърн отхвърли възможността да наследи премиера Дейвид Камерън, който подаде оставка, след като британците избраха Брекзит на референдума миналия четвъртък.

"Не е типично за мен да действам половинчато и се борих за оставане в ЕС с всички средства. Вярвах в тази кауза и се борих здраво за нея", пише Озбърн в статия за в. "Таймс". "Макар да приемам резултата, не съм човекът, който може да обедини партията в този момент."

Преди референдума Озбърн бе смятан за евентуален бъдещ лидер на торите. Сега той обмисля да подкрепи бившия кмет на Лондон и лидер на кампанията за излизане от ЕС Борис Джонсън в замяна на това да поеме поста на външен министър, писа в. "Таймс". За наследници на Камерън се спрягат още министърът на здравеопазването Джеръми Хънт и министърът на вътрешните работи Тереза Мей.

#Джордж Озбърн #данъци #финансов министър #Великобритания #Дейвид Камерън #оставка #Брекзит

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »