АБВ и партията на Путин подписаха декларация за взаимодействие

АБВ и партията на Путин подписаха декларация за взаимодействие
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

АБВ и партията руския президент Владимир Путин "Единна Русия" подписаха Декларация за взаимодействие. Документът е подписан в рамките на посещението на председателя на АБВ Георги Първанов и водената от него делегация по повод ХV конгрес на партия "Единна Русия", съобщиха от пресцентъра на формацията.

В декларацията се посочва, че основа за нейното подписване е стремежът за създаване на благоприятна политическа и обществена среда за подкрепа на усилията за укрепване на мира в Европа и света, както и интересите на народите на България и Русия, се казва в съобщението.

Двете партии се ангажират да полагат всички усилия за насърчаване на процеса на разведряване и укрепване на диалога и доверието, на общоевропейската и регионалната сигурност в Югоизточна Европа, при пълно зачитане на генералната външнополитическа ориентация на България като държава - членка на ЕС и НАТО.

Съгласно декларацията страните ще работят активно и ще оказват съдействие за по-нататъшно развитие на сътрудничеството между Република България и Руската федерация на взаимно изгодна основа, особено в икономическата сфера, в областта на енергийната политика и подобряване на предприемаческия климат между двете страни. Особено внимание ще бъде поставено върху съхраняването и развитието на духовните ценности и опазването на паметниците на духовното и културно-историческото наследство, информират от АБВ.

Развитието на междупартийните връзки и конкретните форми на сътрудничество ще се уточняват в съвместни двегодишни планове.

 

#АБВ #Единна Русия #президент #Владимир Путин #Георги Първанов #делегация #конгрес #партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"