Италия свали Испания от футболния връх на Европа

Италия свали Испания от футболния връх на Европа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

След осем години хегемония на Испания Европа ще има нов футболен шампион. Носителят на трофея от последните две първенства на Стария континент – през 2008 и 2012 г., приключи участието си на Евро '16 във Франция още на 1/8-финалите. Доминацията на "Ла Фурия" приключи на "Стад дьо Франс" в парижкото предградие Сен Дени със загуба с 0:2 срещу Италия.

Пред над 80 000 зрители "скуадра адзура" изнесе поредната тактическа лекция и отбеляза по едно попадение в края на двете полувремена. Резултатът откри в 33-тата мин. централният защитник Джорджо Киелини, който се разписа с добавка от малкото наказателно поле след изпълнение на пряк свободен удар от Едер и отклоняване на топката от Емануеле Джакерини. Таранът Грациано Пеле пък сложи точка на интригата с удар от воле в добавеното време на мача.

След като отстрани европейския шампион, на 1/4-финалите Италия ще се изправи срещу световния шампион Германия. Класическият сблъсък е на 2 юли в Бордо. По-късно тази вечер пък предстои последният 1/8-финален мач между Англия и Исландия. Победителят от него ще срещне домакина Франция в спор за място на 1/2-финалите.

#Испания #Европа #Италия #Евро 2016 #финали #Франциия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"