Нинова в Москва: Против сме участието ни в инициативата на Румъния в Черно море

Нинова в Москва: Против сме участието ни в инициативата на Румъния в Черно море
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ние сме против участие на България в морската инициатива на Румъния в Черно море и включването на България в регионални военни формати, както и сме за отмяна на санкциите срещу Русия.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова по време на срещите си в Москва, където е гост на 15-ия конгрес на управляващата партия на руския президент Владимир Путин "Единна Русия", съобщи партийният пресцентър. 

Двамата обсъдили санкциите, наложени на Русия, и позицията на БСП за тяхното премахване, както и за отмяна на списъка за забрана за пътуване в ЕС на лица от Руската федерация.

"Тези санкции нанесоха вреди на българската икономика, селско стопанство и туризъм. Ние настояваме за тяхната отмяна", каза Корнелия Нинова. Ние сме за развитието на добросъседските отношения и против конфронтация и политики, които водят да военно противопоставяне в нашия регион и ни вкарват отново в надпревара във въоръжаването. Лидерът на БСП се срещна и с председателя на Висшия съвет на "Единна Русия" Борис Гризлов.

Между двете партии има подписан протокол за сътрудничество и партньорство от 2003 година.

Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на междупартийните отношения, активизиране на контактите между ръководствата им, както и развитието на политическите отношения и икономическите връзки между двете страни, съобщават още от пресцентъра на БСП.

#Корнелия Нинова #БСП #Москва #конгрес #Сергей Наришкин #Дума #Черно море #флотилия #Единна Русия #Борис Гризлов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »