Камерън: Великобритания остава в НАТО, Г-7 и Г-20

Камерън: Великобритания остава в НАТО, Г-7 и Г-20
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Великобритания ще продължи да бъде член на НАТО, Съвета за сигурност на ООН, на Г-7 и Г-20, увери премиерът Дейвид Камерън. Той прави изявление за последиците от „Брексит“-а .

Премиерът също така посочи пред парламента , че страната не трябва да обръща гръб на Европа или на останалата част от света, независимо от това, че напуска Европейския съюз. „Великобритания напуска Европейският съюз, но ние не трябва да обръщаме гръб на Европа или на останалия свят“, посочи той, цитиран от АФП. „Ние трябва да установим какъв вид връзка искаме да имаме с ЕС“, допълни той.

По неговите думи процесът, който е започнал ще бъде труден и ще „е далеч от спокойното плаване“. „Ние сме в добра позиция, за да се справим с предизвикателствата пред нас“, каза Камерън. Министър-председателят също така разкритикува антиимигрантските настроения след вота.

„Нека си спомним, че тези хора дойдоха и дадоха прекрасен принос за нашата държава“, посочи той по повод на имигрантите, допълвайки, че няма да има непосредствена промяна в статуса на европейските граждани, живеещи във Великобритания.

Той също така заяви, че различните части на Великобритания ще бъдат включени в консултациите върху излизането от ЕС. По-рано Шотландия заяви, че втори референдум за независимост би могъл да се проведе, тъй като територията е гласувала единодушно за оставането в ЕС по време на референдума от 23 юни.

“Шотландия се облагодетелства от това, че се намира в два единни пазара“, тези на ЕС и на Великобритания, допълни той. 

„Преди да направим това ще трябва да установим вида връзка, която искаме с ЕС“, каза той.

#Дейвид Камерън #Великобритания #ООН #Г-7 #Г-20 #Шотландия #единен пазар #референдум

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »