Появи се нов месия: Васил Божков също внесе оздравителен план за ЦСКА

Появи се нов месия: Васил Божков също внесе оздравителен план за ЦСКА
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бившият собственик на ЦСКА Васил Божков официално пожела да оздрави клуба и да се върне като собственик. Малко след 16 ч адвокатите му внесоха в Съдебната палата оздравителен план, който беше входиран при синдика на "армейците" Дора Милева.

Бизнесменът е заложил сериозен бюджет за издръжката на клуба, средства за погасяване на задълженията и такива за реконструкцията на "Армията" и базата в Панчарево. Оттук нататък думата има съдът и кредиторите на ЦСКА. Те ще изберат кой план да одобрят - този на Божков или този на сегашния финансов благодетел Гриша Ганчев, който преди няколко дни също внесе оздравителен план за най-титулувания клуб в България.

"Според нашия план държавата ще си получи на 100 процента дължимото ѝ, а останалите кредитори - около 30 процента, коментира представителят на Божков - Цветомир Найденов. - Освен това се предвиждат сериозни инвестиции в базата, както и изграждането на нов стадион, който ще бъде с капацитет от 35 000 и ще може да домакинства на мачове от Шампионската лига. Въпросът за феновете и събирането на отбор е второстепенен, нека видим първо съдът какво ще реши".

Отношение по темата взе и Дора Милева, според която в момента съдбата на ЦСКА е единствено в ръцете на кредиторите. "Не мога да преценя кой от двата оздравителни плана е по-добър. Бъдещето на ЦСКА няма да се решава от феновете, а от кредиторите", категорична беше Милева. Очаква се в близките дни тежката дума на БФС относно бъдещето на ЦСКА и в коя група ще играе през новия сезон, както и дали ще има 2 клуба с идентични имена.

 

#собственик #Васил Божков #ЦСКA #оздравителен план #кредитори #държава #стадион #Шампионска лига #Панчарево #процент #бюджет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"