Софийската математическа гимназия - отново е с най-висок бал

Софийската математическа гимназия - отново е с най-висок бал
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Най-желани сред седмокласниците в София са чуждоезиковите паралелките, в които се преподават два езика - испански и английски. За втора поредна година Софиийската математическа гимназия (СМГ) е училището с най-висок минимален бал - 34,392 от 36. Това показват резултатите след първо класиране след седми клас в гимназиите в столицата, което излезе днес.

Паралелки "испански+английски език" са най-желани, Софийската математическа - отново е с най-висок бал

Най-много ученици - 1906, са пожелали да бъдат приети в паралелка с чуждоезиков профил - испански и английски език, в 164 Гимназия с преподаване на испански език "Мигел де Сервантес". Втора по най-много желания е паралелка с английски и испански език в 22 СОУ "Г. С. Раковски". В списъка попадат и паралелка с изучаване на английски, немски и български език и литература във Втора английска гимназия "Томас Джеферсън" и паралелка "Банково дело с английски език" в Националната търговско-банкова гимназия.

След СМГ в топ 5 на училищата с най-висок минимален бал в София са 91 НЕГ "Проф. д-р Константин Гълъбов" - 33,572; 73 СОУ "Владислав Граматик" - 32,852; Испанската гимназия "Мигел де Сервантес" - 32,036 и Първа английска езикова гимназия - 31,856.

На първи етап класираните ученици са 6349, некласираните - 219, а оставащите свободни места - 267.

"Ученикът с най-висок бал - 35,876, е приет в Немската гимназия. Има и дете с рекорден брой желания - 217", обясни началникът на РИО-София-град Ваня Кастрева.

След първо класиране се закриват 19 парарелки, някои от които се предлагат за първи път - една от тях е за обучение на планински водачи, друга - за дуално обучение по еспедиция и складова логистика.

 

#седмокласници #СМГ #бал #гимназии #столица #език #паралелки #Немска гимназия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Образование
Последно от Образование

Всички новини от Образование »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"