Стотици хиляди „Възмутени" европейци излязоха на протест

Стотици хиляди „Възмутени" европейци излязоха на протест
Демонстрантите в столицата Мадрид се заканиха да останат на площад „Пуерта дел сол" три дни и да изградят палатков лагер. Снимка: "Ройтерс"
A A+ A++ A

Стотици хиляди европейци взеха участие в протестите срещу наложените икономически мерки в страните им.

Членове на испанското движение „Възмутените" бяха изключително активни, като проведоха шествия в някои от най-големите градове на страната, на които се събраха около 100 хиляди души, предаде bTV, позовавайки се на световните агенции.

Демонстрантите в столицата Мадрид се заканиха да останат на площад „Пуерта дел сол" три дни и да изградят палатков лагер. Властите обаче не разрешиха това, като за целта 2000 полицаи следят за реда в района.

Действията на „Възмутените" подтикнаха много други европейци да се включат в протестите срещу мерките за икономии на своите правителства. Демонстрациите достигнаха дори южноамериканските държави Бразилия и Чили.

Лондон, Брюксел и Лисабон са само част от европейските столици, в които имаше протести. Израелски и унгарски градове също се включиха в шествията. В английската столица бяха арестувани 11 активисти на движението "Окупирай Лондон".

#„Възмутените" #протест #протести #Испания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"