Николич обвини Тадич в манипулация на изборите

Николич обвини Тадич в манипулация на изборите
Сръбската прогресивна партия ще организира в неделя демонстрации, за да покаже на обществеността, че изборите не са преминали според закона, заяви Томислав Николич. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Кандидатът на президентските избори в Сърбия Томислав Николич призова симпатизантите си да протестират срещу измамите на първия тур на 6 май, дело според него от досегашния президент Борис Тадич и неговата Демократическа партия.

„Сръбската прогресивна партия ще организира в неделя мирни, демократични и ненасилствени демонстрации, за да покаже на обществеността, че изборите не са преминали според закона," заяви Томислав Николич пред агенция „Бета", цитирана от БГНЕС.

Той направи изявлението след заседание на ръководството на неговата партия в Белград, като уточни, че Сръбската прогресивна партия не признава резултатите от гласуването на 6 май, такива каквито бяха огласени от Централната избирателна комисия.

ЦИК се събира в събота, за да разгледа внесените от Прогресивната партия жалби.

В четвъртък Томислав Николич обвини Борис Тадич, че е в основата на измамите на президентските и парламентарните избори на 6 май.

Той показа на журналистите чувал с намерени изборни бюлетини – според него в контейнер за смет край избирателна секция, като обвини Борис Тадич и Демократическата партия, че са отпечатали допълнителни бюлетини и са ги използвали, за да натъпчат урните.

Според анкета, чиито резултати бяха публикувани в петък, Борис Тадич ще спечели категорична победа срещу опонента си Томислав Николич на балотажа на 20 май.

Международните наблюдатели, включително от ОССЕ, заявиха след изборите, че те са били свободни и коректни.

Обвиненията в измами, които ще бъдат разследвани от прокуратурата, категорично бяха отхвърлени от действащия президент Борис Тадич.

#Сърбия #президентски избори #Томислав Николич #Борис Тадич #балотаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници