Клинтън пак със значителна преднина пред Тръмп, според ново проучване

Клинтън пак със значителна преднина пред Тръмп, според ново проучване
БГНЕС
A A+ A++ A

Претендентката за президентския пост на САЩ от Демократическата партия Хилари Клинтън си е върнала солидната преднина пред републиканския си съперник Доналд Тръмп тази седмица, показа изследване на Ройтерс/Ипсос вчера.

Проучването, осъществено между 20 и 24 юни, показва, че 46,6 процента от американските избиратели подкрепят Клинтън, 33,3 процента - Тръмп. Други 20,1 процента не подкрепят нито един от двамата. Тръмп се радваше на засилена подкрепа за кратко след масовото убийство на 12 юни в Орландо, след като поднови обещанието да забрани мюсюлмани да влизат в страната, свеждайки преднината на Клинтън до девет процентни пункта. Нарастването на популярността на Тръмп се оказа временна. Сегашната преднина на Клинтън от 13,3 процентни пункта е приблизително същата като преди атаката в Орландо.

Един от делегатите от Вирджиния за националния конгрес на Републиканската партия е завел федерално дело в опит да избегне задължителното гласуване за предполагаемата номинация на Тръмп на конгреса следващия месец, съобщи Асошиейтед прес. Карол ("Бо") Корел младши от Уинчестър, Вирджиния, твърди, че принудата да гласува против съвестта си е нарушение на конституционните му права. Корел заявява, че няма да гласува за Тръмп, понеже смята, че милиардерът не е подходящ да служи като президент. Той посочва, че щатският закон налага углавни наказания на делегати, които не гласуват на първия тур за победителя на щатските първични избори на Републиканската и Демократическата партия. Тръмп спечели първичните избори във Вирджиния при републиканците, а Клинтън - при демократите, напомня АП. Корел е подал жалбата във федерален съд в Ричмънд вчера с целта съдебното решение да важи за всички делегати на партийните конгреси на демократите и републиканците.

Източник: БТА

#Клинтън #Тръмп

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »