Последиците от Брекзит: Раздялата с Великобритания разстрои и Кристалина Георгиева

Последиците от Брекзит: Раздялата с Великобритания разстрои и Кристалина Георгиева
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вицепрезидентът на Европейската комисия и европейски комисар за бюджета Кристалина Георгиева заяви, че раздялата на ЕС и Великобритания ще е болезнена, но е важно да се запази спокойствие, а Европа да направи анализ на състоянието си.

"Раздялата ще бъде болезнена за всички ни, най-болезнена - за младите хора във Великобритания, които гласуваха страната да остане в Европейския съюз, а сега ще трябва да живеят с последиците от това решение", каза Георгиева в предаването "Панорама" по БНТ.

"Много е важно в следващите дни, седмици, месеци да работим спокойно за това да сме по-силни", смята еврокомисарят. Според нея ЕС трябва да изпълни решението на британците, колкото и да е трудно.

Какво ще се случи в бъдеще, можем само да гадаем. Днес имаме ясна задача - тя е да изпълним волята на британските граждани, така че това да бъде направено в максимален интерес на гражданите на ЕС, каза още тя. Кристалина Георгиева призова ЕС да преосмисли какво не му достига, защо сред гражданите на общността има недоволство и как съюзът да излезе по-силен и по-конкурентоспособен.

#Брекзит #Кристалина Геогриева #Великобритания #вот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай