Путин: Не сме се месили в британския референдума

Путин: Не сме се месили в британския референдума
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Русия следи подготовката на референдума за членството на Великобритания в ЕС, но не се е намесвала в този процес, заяви президентът Владимир Путин.

Коментирайки резултата от гласуването, на което британците решиха да сложат край на 41-годишното си участие в ЕС, Путин каза, че "ясно е защо се случи всичко това".

"Никой не иска да храни и субсидира по-слаби икономики, да издържа други държави и цели народи – това е очевиден факт. Хората са недоволни от решаването на редица въпроси в сигурността, а в наши дни те рязко се изостриха на фона на мощните миграционни процеси", добави той. "Хората искат да бъдат по-независими."

Владимир Путин каза още, че неизбежно ще има последици за Европа и Русия - "някои със знак минус, някои със знак плюс".

Говорейки в Ташкент на срещата на върха на Шанхайската организация за сигурност, той заяви: "Ако самото организиране на този референдум и резултатите от него не са нещо повече от самоувереност и повърхностно отношение от страна на ръководството на Великобритания към решаването на съдбоносни въпроси за собствената ти страна, а и за цяла Европа, то последиците ще имат глобален характер".

Той добави, че при необходимост Русия ще коригира икономическата си политика заради Брекзит: "Не очакваме никаква глобална катастрофа от това. Разбира се, внимателно ще следим и ако е нужно, ще коригираме икономическата си политика и отношенията с партньорите в Европа".

#Владимир Путин #Великобритания #референдум #икономики #субсидии #народи #Русия #ЕС #Европа #миграционен поток #процеси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници