Ненчев: Не е ставало въпрос за обща флотилия в Черно море, а за група

Ненчев: Не е ставало въпрос за обща флотилия в Черно море, а за група
Николай Ненчев / БГНЕС
A A+ A++ A

Не е ставало въпрос за обща флотилия в Черно море. Това увери военният министър Николай Ненчев депутатите от комисията по отбрана.

Ненчев беше категоричен, че е имало координация на позицията между него, министъра на външните работи и премиера и посочи, че, всъщност, е изразил същата позиция с тази на премиера. "В НАТО коментирахме този въпрос и изработихме обща позиция, която нито повече, нито по-малко съответстваше на позицията, която беше изразил премиерът", заяви Ненчев, цитиран от БНР.

Янко Янков от ДПС обаче предупреди, че се е създало усещане за липса на координация. "Създаваме врагове и трябва много да внимаваме в риториката. Регионално формирование България не може да подпише без съгласието на НАТО. Тези координирани действия между натовските страни в Черноморския регион рано или късно ще се случат", коментира Янков.

И от ГЕРБ казаха, че Ненчев е трябвало да обясни по-ясно, че става въпрос за инициатива под егидата на НАТО. Пламен Манушев дори допълни, че няма да има проблем да има такава група в Черно море. "Ако са два или три кораба, това е група. Никога не е флотилия. А те не могат да бъдат повече от три кораба, тъй като сме три държави на Черно море. Русия това иска - да не влизат другите, тъй че, ако сме само ние в Черно море, това съм сигурен, че няма да ги притесни много, защото знае какво можем и кои сме", добави Манушев.

Според ГЕРБ по въпроса е имало активност заради идващите избори, с което Ангел Найденов от БСП не се съгласи. Очаква се премиерът Бойко Борисов да обясни въпроса за обща група в Черно море срещу Русия пред парламента. Искането дойде от БСП в началото на пленарната седмица.

#Ненчев #флотилия #Черно море #група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници