10 кг амфетамини за 500 000 лв. задържани в София

10 кг амфетамини за 500 000 лв. задържани в София
От къщата на четвъртия задържан са иззети и прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и лабораторно оборудване. Снимка: МВР
A A+ A++ A

Над 10 кг синтетични наркотици за над 500 000 лв. бяха задържани в София в петък.

При акцията на ГДБОП са задържани четирима членове на престъпна група за разпространение на амфетамини, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Трима – криминално проявените Д.С. На 41 г. от Сливница, М.Д. на 49 г. и И.Р. на 43 г. от София, са арестувани при сключване на сделка за наркотици в района на столичния квартал „Сердика".

При претърсването на автомобилите и домовете им са открити 5 кг – над 30 000 броя сини таблетки с лого прилеп, реагирали при полевия тест на амфетамин. Иззети са и намерените над 20 000 лева в български пари и евро.

Скоро след това е задържан и четвъртият участник в престъпната дейност – 56-годишният И.И. от Сливница.

От неговото жилище в столицата са иззети над килограм - около 6000 таблетки, от същия вид и електронна везна. Антимафиотите претърсили и негов имот в землището на сливнишкото село Алдомировци, където открили автомат „Калашников" и над 800 патрона.

При претърсването на пристройка към къщата спецполицаите намерили към половин килограм бяло прахообразно вещество, реагирало при теста на амфетамин и около 4 килограма бежови таблетки с лого „каптагон".

От същото помещение са иззети и прекурсори за производство на синтетични наркотици, както и лабораторно оборудване.

Засега четиримата остават в ареста за 24 часа.

#ГДБОП #наркотици #амфетамини #синтетични наркотици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"