Мария Капон: Очакваме обвинения срещу министри по „Белене”

Мария Капон: Очакваме обвинения срещу министри по „Белене”
Мария Капон / БГНЕС
A A+ A++ A

Очакваме обвинения срещу министри по „Белене”. Случаят може да се окаже единственият, в който прокуратурата доказва, че е независима от изпълнителната власт. Това казва Мария Капон от Единна народна партия след изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, че ще има обвиняеми за проекта АЕЦ "Белене".

Скоро ще има конкретни лица, които ще бъдат привлечени като обвиняеми, защото след неговото прекратяване с решение на Народното събрание, плащанията периодично са продължили в немалък размер, каза Цацаров.

Единна народна партия посреща изявлението като приятна изненада. Документите по „Белене” бяха представени от Мария Капон на 3 септември 2013 г. С фактури доказахме извършването на три плащания от НЕК към консултанта на проекта „Белене“ на обща стойност над 7,5 млн. лв. На следващия ден Мария Капон бе привикана в Столичното следствие, за да даде показания по изнесената информация и представените документи, припомнят от ЕНП и добавят, че плащанията са извършени по времето на първия кабинет на Бойко Борисов и по време на служебния кабинет на Марин Райков.

„Вярвам, че изявлението на г-н Цацаров в Народното събрание не е предназначено за успокояване на общественото мнение след присъдата на арбитража в Женева, а е свързано с реалното намерение да се потърси отговорност както от изпълнителните директори на НЕК, така и персонално от министрите, в чийто мандат са разрешени плащанията“, заяви Мария Капон.

 Това може да се окаже единственият случай, в който прокуратурата доказва, че е независима от изпълнителната власт, каза още Мария Капон. Никой не бива да очаква, че ще се уплашим и оттеглим пред корпоративните интереси. Ще следим случая и ще продължим да информираме гражданите, казва Мария Капон.

Очакваме обвинения срещу министри по „Белене”. Случаят може да се окаже единственият, в който прокуратурата доказва, че е независима от изпълнителната власт. Това казва Мария Капон от Единна народна партия след изявлението на главния прокурор Сотир Цацаров, че ще има обвиняеми за проекта АЕЦ "Белене". Скоро ще има конкретни лица, които ще бъдат привлечени като обвиняеми, защото след неговото прекратяване с решение на Народното събрание, плащанията периодично са продължили в немалък размер, каза Цацаров. Единна народна партия посреща изявлението като приятна изненада. Документите по „Белене” бяха представени от Мария Капон на 3 септември 2013 г. С фактури доказахме извършването на три плащания от НЕК към консултанта на проекта „Белене“ на обща стойност над 7,5 млн. лв. На следващия ден Мария Капон бе привикана в Столичното следствие, за да даде показания по изнесената информация и представените документи, припомнят от ЕНП и добавят, че плащанията са извършени по времето на първия кабинет на Бойко Борисов и по време на служебния кабинет на Марин Райков. „Вярвам, че изявлението на г-н Цацаров в Народното събрание не е предназначено за успокояване на общественото мнение след присъдата на арбитража в Женева, а е свързано с реалното намерение да се потърси отговорност както от изпълнителните директори на НЕК, така и персонално от министрите, в чийто мандат са разрешени плащанията“, заяви Мария Капон. Това може да се окаже единственият случай, в който прокуратурата доказва, че е независима от изпълнителната власт, каза още Мария Капон. Никой не бива да очаква, че ще се уплашим и оттеглим пред корпоративните интереси. Ще следим случая и ще продължим да информираме гражданите, казва Мария Капон.

Прочети още на: http://www.bgnes.com/bylgariia/politika/4439646/

#Капон #Единна народна партия #министри #АЕЦ "Белене" #Цацаров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"