Тръмп засили офанзивата срещу Хилари Клинтън

Тръмп засили офанзивата срещу Хилари Клинтън
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Републиканският претендент за Белия дом Доналд Тръмп порица съперничката си от Демократическата партия Хилари Клинтън, наричайки я "лъжкиня от световна класа", ръководена от специални интереси и лична изгода, предаде ДПА.

Тръмп обвини Клинтън, че се е усъвършенствала "в политиката на личната облага и кражби".

В жлъчна реч в Ню Йорк, окачествена от щаба на Клинтън като "налудничава" и "лицемерна", милиардерът заяви, че бившият държавен секретар е част от политическата върхушка, измамила американските работници чрез лоши търговски споразумения и застрашила националната сигурност, отбелязва Ройтерс.

"Хилари Клинтън е може би най-корумпираният човек в историята, борил се за президентския пост в САЩ", каза той, обвинявайки я, че е управлявала Държавния департамент "като личен хедж фонд".

Тръмп повтори обвиненията си, че решенията на Клинтън като ръководител на американската дипломация са се влияели от даренията за семейната Фондация "Клинтън" и свързани благотворителни организации.

Клинтън и екипът й опровергаха тези и други подобни твърдения, определяйки ги като политически мотивирани клевети.

Тръмп обвини Клинтън в това, че именно нейните погрешни политически преценки през четирите й години като държавен секретар са попречили да се спре възходът на Ислямска държава, да се запазят строгите санкции срещу Иран и да се избегне хаос в Либия.

"За четири години тя успя да дестабилизира целия Близък изток. ИД ни заплашва днес поради решенията, които Хилари Клинтън взе с президента Обама", каза Тръмп пред препълнена зала в Манхатън, посочва Франс прес.

Проучване на общественото мнение на Ройтерс и "Ипсос" от тази седмица показва, че Клинтън води пред Тръмп. Намерение да гласуват за нея са обявили 44,5 процента от участниците в анкетите, а за магната - 35,5 процента.

#Хилари Клинтън #Доналд Тръмп #САЩ #избори #офанзива #номинация #ислямска държава

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници